Oznam o začiatku školského roka

Milí žiaci, kolegovia, rodičia a priatelia našej školy,

školský rok 2023/2024 začneme 4. septembra 2023 slávnostným otvorením na školskom dvore o 9:00.
Čo to pre nás znemená:
Žiaci druhého až tretieho ročníka sa stretnú na školskom dvore o 8:45 (v prípade nepriaznivého počasia sa presunieme do telocvične)
Žiaci prvého ročníka sa stretnú ešte pred tým o 8:00 v triede, kde sa zoznámia s triednymi učiteľmi:
1. A odbor reklamná tvorba tr. uč. Mgr. Zdenka Paholíková budova C trieda 317
1. B odbor dizajn interiéru tr. uč. Mgr. Andrej Urbanský budova B trieda 212
1. C odbor odevný dizajn tr. uč. Mgr. Simona Belanová budova B trieda 209
Po slávnostnom otvorení budú prebiehať triednické hodiny 9:30-10:30, kde budú žiaci poučení o bezpečnosti a správaní počas vyučovania a na školských akciách. Tento deň stačí ak si donesiete pero, papier na poznámky.

5. septembra 2023 budete detailnejšie prechádzať školský poriadok a budeme rozdávať učebnice.

Od 6. septembra do 18.septembra 2023 budeme vyučovať podľa dočasného rozvrhu nakoľko žiaci druhého ročníka pôjdu všetci na krajinársky kurz.

Verím, že všetci sa už tešíte na nový školský rok

Ing. Petronela Jeckelová
riaditeľka školy

Veľkonočné prekvapenie

Dňa 5.4.2023 si Školský parlament pripravil pre učiteľov a žiakov našej školy veľkonočné prekvapenie.
Žiaci počas dňa hľadali veľkonočné vajíčka po celom areáli školy. Traja, ktorí zozbierali najviac získali
odmenu. Na 3. mieste boli žiaci zo 4.B, na 2. mieste žiaci zo 4.C a na 1. mieste žiaci z 3.C. Popri
hľadaní sme si priblížili aj oslavu tohto sviatku na Slovensku, a tak nám chlapci z 3.B vyšibali všetky
dievčatá na škole, aby boli predsa zdravé a krásne. Tešíme sa z veľkého záujmu o hľadanie vajíčok
a veríme, že sa vám dnešný deň páčil.
Váš Školský parlament.

2% z vašich daní.

[button link=“https://www.tokajicka.sk/wp-content/uploads/2018/03/Vyhlasenie-2018-DP-2017_TOKAJ–-kópia.pdf“ color=“green-lime“]vyplnené tlačivo 2%[/button] Milí rodičia, priatelia školy a zamestnanci! Spojená škola od svojho vzniku spolupracuje s občianskym združením Združenie rozvoja …

Projekt Comenius: Healthy learning healthy future

Spojená škola, Tokajícka 24, je zapojená do multilaterálneho medzinárodného projektu Comenius – partnerstvá, na ktorom participuje 10 krajín Európy. Názov projektu je Healthy learning healthy future.

V dňoch 01. 06. – 06.06.2014 sa konalo záverečné projektové stretnutie

v Grécku –  Thessalonikách a Edesse. Našu školu reprezentovali pán riaditeľ

RNDr. Miroslav Marušic, Mgr. Zita Kubalcová, Ing. Agáta Danielovičová a dve 4 študenti – Martin Havran, Gabriel Prokša, Marián Butaš a Jakub Gajda, študenti 3. KD..

Hlavným bodom programu boli Olympijské hry študentov všetkých zúčastnených krajín. Medzi súťažné disciplíny patrili  futbal, vybíjaná, hod loptičkou, štafetový beh a preťahovanie lanom. Súťažilo vyše 100 študentov, z toho 64 hosťujúcich. Hry sa konali na miestnom štadióne, za účasti popredných osobností mesta Edessa, vo veľkolepom štýle – s hymnami, olympijským ohňom, vlajkami. Zvíťazili všetci študenti, ktorí boli na záver obdarovaní vavrínovým vencom, vyrobeným  z posvätnej olivy. Ďalším pracovným programom bolo vypracovanie spoločnej časti záverečnej správy, lebo projekt končí v júli tohto roku.

Okrem podrobnej prehliadky mesta Edessa s 20 vodopádmi sme navštívili múzeum Vergina, kde sa nachádzajú hrobky slávnych macedónskych kráľov a zlaté klenoty.  Zaujímavými miestami boli aj archeologické nálezisko a múzeum Dion v podhorí Olympu a ortodoxný kláštor Timios Prodromos , ktorý je veľmi krásnym pútnickým miestom. V Thessalonikách sme si prezreli Rotundu, Kamaru a Bielu vežu. Relaxovali sme pri vodopádoch Loutra Pozar s termálnymi prameňmi z útrob zeme, ako aj na pláži svätej Kataríny. Všetci účastníci projektu si zatancovali grécky ľudový tanec Sirtaki.

Niektoré produkty:

 

Ing. Agáta Danielovičová

koordinátorka projektu

Zlatá Rebeka

R E B E K A   M A R T I N K O V I Č O V Á

/4. B/ – študentka  našej školy, športovkyňa a reprezentantka Slovenska na medzinárodných súťažiach v armwrestlingu, v súčasnosti zlatá na pravú ruku a strieborná na ľavú ruku na 24. Majstrovstvách Európy 2014 v azerbajdžanskom hlavnom meste Baku – kategória juniorky do 21 rokov.
Nedávno sa Rebeka vrátila z majstrovstiev Európy v armwrestlingu s dvoma najcennejšími medailami – zlatou na pravú ruku a striebornou na ľavú ruku.
Hneď prvý deň bol pre ňu úspešný v súťaži „ľavačkou“, keď v kvalifikácii nenašla premožiteľku a vybojovala finálovú účasť. Jej súperkou bola Ruska Alena Mironovová. Finále bolo napínavé, vyrovnané, so zviazaním a rozhodcovským úchopom. Pre Rebeku sa skončilo ziskom striebornej medaily.
„Rebeka dosiahla fantastický úspech. Celou súťažou dnes prešla bez problémov a vo všetkých zápasoch zvíťazila úplne suverénne. Martinkovičová pri svojom prvom vystúpení po prechode z kategórie ´osemnásťročných´ do ´dvadsaťjedenročných´ potvrdila, že je najväčším talentom slovenského pretláčania,“ uviedol prezident Slovenskej asociácie pretláčania rukou Marian Čapla.
Potom prišiel ďalší deň súbojov „pravačkou“ a v ňom bola Rebeka neporaziteľná. 
V prvom zápase nastúpila proti Alene Miromanovej, s ktorou v ľavačke prehrala.
Prvý zápas Rebeka zvíťazila sekundovým švihom. Plne koncentrovaná následne porazila aj druhú Rusku a zlatá medaila jej už neunikla.
Rebeka: „Som veľmi šťastná. Nečakala som takýto výsledok. Na majstrovstvá som šla s cieľom získať dajakú medailu. Zmenila som vekovú kategóriu (U21), preto som nečakala, že to bude takto dobré. Hlavne pravá ruka ma prekvapila.“
Rebeka, ako maturantka, čoskoro opustí rady študentov našej školy.
Ďakujeme jej za vzornú reprezentáciu, gratulujeme k zisku najcennejších medailí a prajeme veľa ďalších životných a športových úspechov.
Články o Rebeke Martinkovičovej
https://sport.gov.sk/CMS/Document/Details/915
https://www.armsport.sk/

Fashion delight

Módna prehliadka

6. mája 2014 sa konala módna prehliadka Fashion Delight v Trnave v prietoroch reštaurácie Relax.

Osobitosťou prehliadky Fashion Delight je, že ponúka priestor začínajúcim návrhárom a dizajnérom ukázať svoj talent na jednom móle spolu s profesionálnymi návrhármi.
Fashion Delight je módna prehliadka organizovaná študentmi marketingovej komunikácie v Trnave. Tretí ročník nebol výnimkou. Svoje modely mali možnosť prezentovať i naše šikovné študentky tretieho ročníka odboru odevný dizajn.

Menovite sú to Anna Ficová, Lenka Garajová, Dominika Jakubíková, Ester Kminiaková, Michaela Mládková, Valentína Prokešová a Alexandra Sladovníková.
Ich práce dôstojne prezentujú školu na rôznych výstavách a módnych prehliadkach, ktorých bolo naozaj veľa.

Bližšie informácie si môžete prečítať na internetovej stránke  fashiondelight.sk/co-je-fashion-delight/ 

Študentská spoločnosť WOODSTAR na Veľtrhu študentských spoločností

19. ročník Veľtrhu študentských spoločností sa uskutočnil 15. 4. 2014 v OC Avion v Bratislave. Jeho organizátorom je vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko. Veľtrh je vyvrcholením celoročného úsilia študentov, na ktorom prezentujú svoje podnikateľské plány, ale aj výrobky a služby verejnosti.

Študenti sa stávajú na chvíľu podnikateľmi a majú možnosť vyskúšať si teóriu v praxi. Veľtrhy vytvárajú konkurenčné prostredie pre študentské spoločnosti, kde môžu prezentovať celoročnú prácu študentskej spoločnosti, svoje výrobky a služby, predávať svoje produkty a tak si zvýšiť zisk spoločnosti, stretnúť, porovnať a konfrontovať sa s ďalšími študentskými spoločnosťami, vyskúšať si prezentáciu na verejnosti, propagovať školu, súťažiť v rôznych kategóriách, získať šancu postúpiť do medzinárodných súťaží na medzinárodné veľtrhy.

Príprava na veľtrhy študentských spoločností bola veľmi náročná. Napriek tomu, že študenti našej študentskej spoločnosti nezískali žiadne ocenenie, získali cenné skúsenosti pre prax. Prezident študentskej spoločnosti WOODSTAR, Martin Havran, študent 3. KD, poskytol krátky rozhovor pre Ružinovskú televíziu

https://www.tvr.sk/tvprogram/ruzinovske-spravy/ruzinovske-spravy/2014-04-16-163000

Naši študenti vyrábali a predávali rôzne produkty z dreva, sádry a kovu – šperky z dýh, prívesky z masívu a kovu, kľučenky, intarzie a iné produkty.

Profesionálny armwrestlingový stôl

Vďaka žiakom školy a ich úspešnému manažovaniu p. Mgr. Kornéliou Krnovou v krajskom kole súťaže „Silná ruka“ získala Spojená škola profesionálny armwrestlingový stôl.

  1. Rebeka Martinkovičová 4.B /+ SLOVENSKO/
  2. Katarína Čermáková 3.B
  3. Barbora Jurkovičová 2.C
  4. Patrik Irenkievič 1.B
  5. Tomáš Fekete 1.B
  6. Ladislav Czibula 1.B
  7. Bence Nagy 1.B
  8. Dominik Všelko 2.KD
  9. Jakub Gajda 3.KD
  10. Gabriel Prokša 3.KD  /+ SLOVENSKO/

Na snímke riaditeľ školy p. RNDr. Miroslav Marušic v prvom súboji s p. Ing. Marianom Čaplom, prezidentom SAPR, pri odovzdávaní stola dňa 27.3.2014.

Čaro histórie

Pozývame Vás na výstavu študentských prác 2. ročníka odboru reklamná tvorba pod názvom Čaro histórie (kresieb, malieb, fotografií a  grafických návrhov) vytvorených na hodinách výtvarnej prípravy a reklamnej tvorby pod vedením odborných výtvarných pedagógov Mgr. art. Zuzany Pozdechovej a Mgr. art. Žanety Pálenikovej.

Výstava Čaro histórie je inštalovaná v priestoroch Slovenského technického múzea – Múzea dopravy na Šancovej 1/A, Bratislava.

Zároveň Vás pozývame na slávnostné otvorenie výstavy konanej dňa 19.02.2014 o 16,30 hod. na Šancovej 1/A v priestoroch Múzea dopravy.

Tešíme sa na Vašu účasť!